top of page

Sıralıbük Koyu - Göcek Koyları

Güncelleme tarihi: 2 Oca 2023

Göcek’te mavi tur yaparken rotanıza mutlaka eklemeniz gereken yerlerden biri de Sıralıbük Koyu! Dalga ve rüzgardan uzak, pırıl pırıl ve tertemiz denizi ile Sıralıbük Koyu, eşsiz bir gün doğumu seyredebileceğiniz harika bir koy. Martın Burnu’nun kuzeyinde, koy ağzı doğuya doğru açık, çam ağaçları ile kaplı Sıralıbük Koyu, tertemiz ve billur suyu, yemyeşil ve masmavi doğası ile Göcek’te kesinlikle görmeniz gereken koylar arasında yer alıyor.


Sıralıbük - Göcek. Source: Google, Ⓒ2022 Halil Kurt
Sıralıbük - Göcek. Source: Google, Ⓒ2022 Halil Kurt

Göcek koyuna hakim, çok güzel bir noktada bulunan Sıralıbük, özellikle sabah saatlerinde akvaryum gibi bir denizi ile ziyaretçilerini büyülüyor. Palmiye ağacının olduğu sahil hiç şüphesiz bu koyun en güzel köşesi. Koyda ayrıca küçük bir restoran da var. Özellikle sabah çıkardıkları taze köy ekmeği ile koya ayrı bir zenginlik katıyor.

Sıralıbük Limanı’nın kuzey yamaçlarında iki girinti bulunmaktadır. Koyun sonu sığlaşarak zeytin ağaçlarının altında düzlük şeklinde küçük bir plaj alanına çıkıyor. Bu düzlük, hafif bir eğimle deniz içinde de devam ediyor. Bu noktada, 20-25 metrelere demirleyip kıçtan kara olunabilir. Burada kıçtan kara olacak teknelerin, kıyıya mesafe bırakmaları dikkat edilmesi gereken bir nokta. Bu kısma tekne ile fazla yaklaşmamak gerekiyor. Ayrıca, mevsimine göre Batı’dan kuvvetli sağanak alması ve genelde zor demir tutan derin bir koya sahip olması bölgeye gelecek denizciler tarafından not edilmeli. Kuzey yamacın diğer girintisi, daha geniş ve temizdir. Denizin derin olduğu bu kısımda genellikle büyük yatlar konaklamaktadır.


Sıralıbük - Göcek. Source: Google, Ⓒ2022 Murat Görgün
Sıralıbük - Göcek. Source: Google, Ⓒ2022 Murat Görgün

Sıralıbük Koyu Nerede?

Peki Sıralıbük Koyu nerede? Sıralıbük Koyu’na nasıl gidilir? Martın Burnu’nun hemen kuzeyinde, Sarsala Koyu’nun kuzeybatısında bulunan Sıralıbük Koyu, Göcek merkezden yaklaşık 6.5 deniz mili uzaklıktadır. Sıralıbük Koyu, ayrıca Bedri Rahmi Koyu’nun güneyinde ve Domuz Adası’nın batısında yer almaktadır. Sıralıbük Koyu, Bedri Rahmi Koyu’na yaklaşık 1.5 deniz mili, Sarsala Koyu’na ise 1.7 deniz mili mesafededir. Bu yazımızda sizin için Sıralıbük Koyu’nun haritasını paylaşıyoruz.



Lacivert suları ve mükemmel doğası ile Sıralıbük Koyu, Göcek mavi tur teknelerinin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerden biri. Siz de Göcek tekne kiralama yaparak Sıralıbük Koyu başta olmak üzere birçok doğa harikası koyu keşfetme fırsatını yakalayabilirsiniz! Sıralıbük Koyu’nu Göcek’te mavi yolculuk rotanıza eklemeyi unutmayın!






Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page