top of page

Mavi Yolculuk: Tekne Tatilini Tercih Etmen İçin 5 Sebep!

Güncelleme tarihi: 8 Kas 2022

Uzun bir kışın ardından yaz geldi çattı. Güneş kendini göstermeye, denizler ısınmaya başladı. Doğa kendini yaza hazırladı. Peki ya sen? Nasıl bir tatil yapacağına karar verdin mi? Hala tatil planı yapmadıysan senin için güzel bir önerimiz var: Tekne kiralama !

İşte bu yaz tekne kiralamak için 5 geçerli sebep!


1. Eşsiz koyları keşfedin!

Tekneye binip karadan yavaşça uzaklaştığınızı hayal edin. Eşsiz koylara doğru çıktığınız bu yolculukta daha önce hiç görmediğiniz yepyeni yerleri keşfetme fırsatına sahip olacaksınız. Özellikle bazı koyların sadece denizden ulaşımı olması tatilinize ayrı bir heyecan katacak! Hep uzaktan bakıp iç geçirdiğiniz manzaralara, doğaya, maviye, yeşile, suya karışıp rüya gibi bir tatil yapabileceksiniz!


Göbün Koyu, Göcek - teknen.com
Göbün Koyu, Göcek by Koray Koru

2. Denizde yol yoktur! Kafa nereye siz oraya!

Tekne kiralarken seyahatiniz boyunca takip edebileceğiniz ideal mavi tur rotası hakkında önceden bilgi sahibi olursunuz. Bulunduğunuz bölgeyi iyi tanıyan kaptanınız izleyeceğiniz rota ve uğrayacağınız koylar ile ilgili sizi bilgilendirir. Tekneden tekneye değişmekle birlikte, genelde kaptanınızla konuşarak rotanızda değişiklikler yapabilirsiniz. Uçsuz bucaksız denizde yol yoktur ya! Birbirine yakın birçok koy arasında “Kesinlikle görmek istiyorum!” dediğiniz yerler olabilir. Bu isteğinizi önceden kaptanınızla paylaşırsanız rotanız yeniden oluşturulur! Ve nerede ne kadar kalacağınızı siz belirlemiş olursunuz. En önemlisi de mavi yolculuk boyunca gününüzü istediğiniz gibi planlarsınız!


3. Denizde benzersiz bir tatil deneyimi yaşayın!

Mavi yolculuğa çıktığınızda hem teknede hem denizde birçok farklı deneyim sizi bekliyor olacak. Bir koyda demirleyip tekneden denize atlayabilir ve yüzerek kıyıya ulaşabilirsiniz. Veya bir akşam üstü güvertede kahvenizi yudumlarken denizin sonsuzluğunu içinizde hissedebilirsiniz.


Hamam Koyu, Göcek - teknen.com
Hamam Koyu, Göcek by Kenan Sahin

4. İzole ve sakin bir tatil sizi bekliyor!

Ailenizle, sevdiğiniz bir arkadaşınızla veya tek başınıza tekne kiralama yaptığınızda denizin ortasında bir teknede olmak sizi bir otelden çok daha rahat hissettirecektir. Şehirden ve beraberinde getirdiği tüm stresten sizi uzaklaştıracak mükemmel bir ortam yakalamış olacaksınız.


Boynuzbükü, Göcek - teknen.com
Boynuzbükü, Göcek by Raşit Alaboyun

5. Deniz ve tekne kültürünü yaşayarak öğrenin!

Birçok tatil seçeneğinden farklı olarak teknede vakit geçirdiğinizde tekneler ve deniz ile ilgili birçok detayı öğrenmiş olacaksınız. Tekne tatili sırasında hiç duymadığınız tekne terimlerini duyacak, daha önce hiç tatmadığınız deniz ürünlerinden yemekler tadacak ve denizci şarkıları ile neşeleneceksiniz!


Sen de bu yaz tekne tatili yapmak istiyorsan onlarca farklı lokasyondaki yüzlerce tekneye teknen.com'dan ulaşabilirsin.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page